7 biserici fortificate

from200

7 biserici fortificate

Data Plecarii

Every Saturday, Sunday

Durata

2 zile 1 noapte

Vizualizari

542

Numar maxim de locuri

20

Vizitează cu noi timp de două zile cele mai frumoase 7 biserici fortificate din Transilvania.

Mărturia Transilvaniei din trecut se mai păstrează și astăzi în așezările săsești transilvănene. Atmosfera medievală este încă prezentă pe ulițele înguste,iar înaltele biserici și cetăți veghează și acum asupra satelor. Majoritatea monumentelor importante din Transilvania au fost cuprinse în Patrimoniul UNESCO. Cu un aport atât de însemnat în viață satului transilvănean, era imposibil să nu le includem în pachetelenoastre turistice, tocmai pentru că ne dorim să îți oferim o experiență autentică, să te ajutăm să descoperi cultură și tradițiile din Transilvania, transmise din generație în generație.

În cele două zile vizităm următoarele 7 biserici fortificate intrând în atmosfera medievală începând cu secolele  XIV -lea și XV -lea:

 

Prezentare generală

Ziua 1

Cluj-Napoca - Câlnic - Valea Viilor - Biertan - Saschiz

Prima oprire este la biserica fortificată Câlnic numită și micuţa cetate cu ziduri circulare este o oază de verdeaţă, curată şi îngrijită, într-un sat care a cunoscut şi vremuri (mult) mai bune. Este un adevărat ansamblu medieval unde timpul parcă stă în loc fiind o poartă spre epoca medieval. Cea de a două oprire bineînțeles că este tot un sit UNESCO – biserica fortificată din Valea Viilor este mai puțin cunoscută, dar cu o istorie, arhitectură impresionantă și cu un valoros patrimoniu artistic nefiind mai prejos de cât următorul lăcaș de cult pe care urmează să îl vizităm și anume: Biertan este una dintre cele mai vechi așezări săsești din Transilvania. Arhitectura sa păstrează și astăzi un aspect autentic săsesc, casele vechi fiind atent conservate de-a lungul timpului. Localnicii se mândresc cu frumusețea satului, motiv pentru care și arhitectura caselor nou construite este inspirată din vechea arhitectură săsească. Ultima oprire pentru prima zi este cu o istorie asemănătoare celei a bisericii fortificate din Biertan, biserica fortificată din Saschiz a fost construită la sfârșitul secolului XV de către coloniști sași. Aceasta impresionează prin arhitectura sa in stil gotic, dar și prin complexa structură de apărare. Podul bisericii reprezintă o adevărată fortăreață, fiind dotat cu ferestre de tragere și orificii.
Ziua 2

Saschiz - Viscri - Prejmer - Dârjiu

Unde altundeva să ne începem ziua, dacă nu în Satul Viscri unul dintre cele mai frumoase sate din Transilvania. Sat care a reușit să atragă atenția Prințului Charles prin trăsăturile sale caracteristice.Una din ele fiind biserica fortificată pe care a și renovat-o de altfel prin intermediul fundației sale.Tot aici în Viscri, Prințul Charles a reușit nu numai să readucă la viață dar să și redea o parte din splendoarea caselor vechi. Biserica a fost ridicată undeva prin secolul al XIII-lea de secui fiind preluată, ulterior, de către sași.Caracteristicile acestei construcții a stârnit interesul cercetătorilor de-a lungul timpului însă, misterele corelate cu această biserică au ieșit la iveală abia după săpăturile efectuate prin 1970-1971, dirijate de arheologul Mariana Dumitrache.Contiuăm în aceiași direcție spre un colț de poveste și anume Prejmer cu un aer medieval și boem, un sat fermecător, celebru prin biserica fortificată inclusă în patrimoniu UNESCO și totodată este fãrã îndoialã o mãrturie de necontestat a tradiţiei saşilor transilvãneni. Ultimul obiective turistic pe listă este biserica unitariană fortificată din Dârjiu din Cetatea Slăninilor, la fel un monument UNESCO probabil una dintre cele mai importante biserici fortificate din Transilvania. Datorită celor mai preţioase valori ale monumentului sunt reprezentate de picturile murale din secolul al XV-lea, dintre care fără îndoială cea mai importantă este seria de picturi care prezintă legenda Sfântului Ladislau, care a fost realizată în anul 1419 la comanda fiului său Ungi István şi care s-a menţinut într-o stare foarte bună.

Prețul este calculat pentru un minim de 5 persoane, în caz contrar acesati formularul de la secțiunea tururi private și personalizate

Pachetul include:

Transport in Transilvania
Cazare
Ghid turistic
Intrare la Musee

Pachetul nu include:

Intrari la muzeu
Masele

 

 

Rezervare Tur

Numele Turului Pret Pe Adult Pret Pe Copil Scaune Disponibile Data Plecarii Durata
7 biserici fortificate 200 0 20 Every Saturday, Sunday 2 zile 1 noapte

Booking Information

Name Price ( Adults/Children ) Persons ( Adults/Children ) Quantity Total

Rezumat

Subtotal 0
Total 0

Customer Information

*
First Name is required.
*
Last Name is required.
*
Number Phone is required.
*
Address is required.
Thank You. Your booking have received and booking number is